Tuesday, April 26, 2011

Vee.

V: [Evey pulls out her mace] I can assure you I mean you no harm.

Evey Hammond: Who are you?

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.

Evey Hammond: Well I can see that.

V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

Evey Hammond: Oh. Right.

V: But on this most auspicious of nights, permit me then, in lieu of the more commonplace sobriquet, to suggest the character of this dramatis persona.

V: VoilĂ ! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.
[carves V into poster on wall]

V: The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.
[giggles]
V: Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me V.

Evey Hammond: Are you like a crazy person?

V: I am quite sure they will say so. But to whom, might I ask, am I speaking with?

Evey Hammond: I'm Evey.

V: Evey? E-V. Of course you are.

Evey Hammond: What does that mean?

V: It means that I, like God, do not play with dice and I don't believe in coincidences.

Dialog di atas di petik dari filem V for Vendetta (D untuk Dendam~hahahahaha). Saya juga guna skrip ni untuk sesi ujibakat teater muzikal berbahasa Inggeris di KLPac. Dua-dua part saya lakonkan/suarakan (lelaki dan perempuan). Tapi sayang, tak dapat apa-apa watak sebab, kaki keras sikit (hello, ini audition untuk muzikal, bukan watak sebagai semak samun) time menari ala shuffle-shuffle, turn, kick, turn, kick, kick-kick-turn, untuk saringan kedua, itu je yang kacau. Al-maklumlah kaki orang bersukan, keras semacam, lepas tu lantai studio tu tak rata sebenarnya, muzik pun tak kena (eh lebih-lebih pulak alasan).

Oh tujuan entri kali ni sebab saya nak share video yang bagi saya hampir berjaya menghidupkan emosi ayat-ayat di atas. Masa saya ujibakat, tak banyak aksi, cuma intonasi suara, emphasis pada bahagian yang betul yang menghidupkan mesejnya. Selamat beremo-emo!

Nota khakis: watak V dilakonkan oleh Hugo Weaving, lelaki yang sama memegang watak Agent Smith dalam cerita The Matrix. Suara dia awesome, bunyi setiap perkataan yang dituturkannya juga cukup awesome, penyampaiannya tajam dan jelas. Dalam erti kata lain, awesome!


No comments:

Post a Comment